Brand Veiligheid – Belangrijk!

De woningen in de Gelrehof zijn voorzien van rookmelders, deze hebben een levensduur van 10 jaar en zullen vervangen moeten worden om een juiste werking te garanderen. De melders geinstalleerd tijdens de bouw van onze woningen zijn dus al meer dan 10 jaar oud.

Het is belangrijk de brandmelders tijdig te vervangen!

Meer algemene informatie en tips zijn te vinden op

https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/rookmelder
https://brandwondenstichting.nl/rookmelder-typen

Algemene informatie van Brandpreventiewinkel.nl

Als u slaapt, ruikt u niets. Alleen uw gehoor werkt nog. Daarom is een rookmelder, die geluid maakt, zo belangrijk. Het geeft u tijd om te vluchten. Een rookmelder kan uw redding zijn.
Ongeveer de helft van alle woningbranden zijn geen branden met grote vlammen, maar branden waarbij het vuur smeult. Deze smeulbranden veroorzaken veel giftige rook en daardoor vallen ook de meeste slachtoffers. Zorg daarom dat u in uw eigen woning rookmelders installeert. Hang op iedere verdieping een rookmelder op. Belangrijk is dat de rookmelder de vluchtweg van slaapkamer naar buiten ‘bewaakt’. Bij gebruik van een babyfoon hoort u alleen geluiden. Een rookmelder in de kinderkamer kan niet ontbreken!

Rookmelders Grote Tiend Gelrehof in Echt

Rookmelders op de Grote Tiend zijn wellicht van het bouwjaar 2015/2016

De rookmelders in onze woning zijn van het merk FireX, graag ontvang ik meer informatie indien er andere melders in onze buurt zijn gemonteerd zodat wij deze op onze site kunnen vermelden!

Indien iemand hulp nodig heeft stuur dan een email naar info@gelrehof.nl en vermeld aub uw naam en telefoonnummer. Wij zullen contact met u opnemen. Kosteloos willen wij jullie helpen om de juiste melders uit te zoeken en/of te vervangen.

De FireX rookmelder(padc240 120-1125) is voorzien van een veiligheidsnokje die ingedrukt dient te worden om de rookmelder los te draaien van het planfond/muur.

Op de achterkant van de rookmelder staan de productie datum, vervang jaar, model en type nummer vermeld.

Opvolger van Firex 4973 / PADC240 / 120-1125

Deze nieuwste Firex rookmelder is de opvolger van de Firex 4973-PADC240 rookmelder, de Firex 120-1123 en Firex 120-1125. U kunt deze KF20 direct op uw bestaande montagevoet monteren. De stroomstekker van uw oude rookmelder past ook direct.

Firex KF20 is koppelbaar tot max. 24 Firex rook- of hittemelders. Deze rookmelder is ook voorzien van alarmgeheugen, hiermee ziet u welke melder als eerste af is gegaan bij een gekoppelde serie.

5 jaar garantie!

Verpakking

Winkels
Brandpreventiewinkel.nl 

Allesveilig.nl

Bol.com

Rookmeldershop.nl

Overdenken waard

Koolmonoxidemeters